Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΜΑ ΓΟΝΙΩΝ

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11:00 πμ οι Εθελοντές σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων του 12ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας προσκάλεσαν γονείς και μαθητές στο Πυροφυλάκιο, στο τέρμα της οδού Κων/νου Αθανάτου στην Τερψιθέα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση γονιών και παιδιών, η ξενάγηση στα μονοπάτια του Υμηττού, η σποροφύτευση και η γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας του πυροφυλάκειου.
Τα παιδιά ενθουσιασμένα φύτεψαν σπόρους στο φυτώριο, περιποιήθηκαν τα αναπτυσσόμενα φυτά και  απέκτησαν γνώσεις για την φροντίδα του ανθρώπου προς την φύση.  Σηματοδότησαν με πέτρες το μονοπάτι του Εθελοντισμού που έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται από τον σύλλογό μας και τέλος εκπαιδεύτηκαν στην λειτουργία των πυροσβεστικών οχημάτων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου μας αφιέρωσε  στην πρόεδρο του συλλόγου Γονέων του 12ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας κα Παπαδοπούλου Μαρία το βιβλίο του ΣΠΑΥ «Μια αγκαλιά για τον Υμηττό», με την ευχή αυτά τα παιδιά να τον παραλάβουν ανέπαφο και καταπράσινο.  Στην συνέχεια αφού έγραψαν τις σκέψεις τους στο βιβλίο επισκεπτών του Πυροφυλάκείου, έφυγαν κατενθουσιασμένα και χαρούμενα.
Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του Δήμου Γλυφάδας σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου